Sonny Angel är en söt liten pojke med olika huvudbonader och änglavingar. Hans uppgift är att göra dig glad. Han beskyddar dig och livar upp din vardag, som en modern skyddsängel.

Sonny Angel tillverkades som en samlardocka för vuxna men visades vara oemotståndlig så han är idag älskad av både vuxna och barn i alla åldrar.


             

Bakgrund

Sonny är en version av Kewpie eller QP; en karaktär som skapades av amerikanskan Rose O'Neill år 1909. Kewpie började som en tecknad seriefigur och blev en omåttligt populär docka. Inspirationen till Kewpie kom från keruben eller cupido från den romerska mytologin. Enligt Rose brukade keruberna innebära problem och sätta människor i besvärliga situationer medan Kewpie istället hjälper människor ur sina problem.

Kewpie, liksom Sonny är utrustad med små änglavingar, däremot är originalversionen könlös medan Sonny är en liten pojke. Sonny har fått sitt namn efter sin skapare Soeya.

Den första Sonny Angel var 18 cm hög docka med stora nyfikna ögon först släppt i mars 2005 i Japan. Kort därefter kom Mini figure seriens ”Animal Series”. Sonny Angels födelsedag är 15 maj 2004.

 

Hur många olika sorter?

Det finns 8 olika Sonny Angel serier totalt, s.k. Mini serie. Om man räknar med alla Limited Edition serier så finns det över 350 dockor!
Vi säljer alla aktuella serier. Ibland får vi köpa upp stora mängder av Limited Edition serier, så dom räcker längre. Och när dom är slut så är dom slut.

 
 

Blind Package

Det som är speciellt med Sonny Angel serierna är att det kommer 12 olika figurer med olika huvudbonader i s.k. Blind Package, oöppnad förpackning. Man vet inte vilken av de 12 olika man får förrän man öppnar förpackningen! Det är en överraskning. Vi brukar säga att det är han som väljer dig.

 

Limited Edition

Varje säsong kommer en ny Limited Edition serie, så som jul, Valentine's Day och Halloween.
Dom tillverkas endast i en begränsad upplaga och har alltid nya roliga kläder i den säsongens tema.

 

Secret figur

Varje serie innehåller en ”Secret” figur, en hemlig figur som har en alldeles speciell huvudbonad/klädsel. Den kommer slumpmässigt och man vet aldrig när man får den. Den är då utbytt mot den Sonny Angel som skulle varit i förpackningen. Men det är bara 1/144 chans att få en Secret. Dessa har också större samlarvärde.

Det finns också ”Special Secret Versions” men de finns endast 10, 50 eller 100 i hela världen.
De är väldigt sällsynta och är i samlarvärlden väldigt eftertraktade.

 

Robby Angel, Sonny Angel kompis

Robby är Sonny Angels bästa kompis. Han är lite av en kameleont och kan byta färg när han vill.
Han kan t.o.m. byta skepnad och bli vilken Sonny Angel han vill...

En ”Robby” kommer också slumpmässigt men han är då ett tillägg i en Sonny Angel förpackning.

 
 

Gee Sorry Angel

Gee är Sonny Angels elaka kusin.
Han är en liten änglalik pojke med vingar på ryggen som förvandlar sitt humör med olika uttryck. Varje figur ser annorlunda ut, men de är alla samma person!

Varför kallas han Gee egentligen?
Eftersom Gee älskar att var busig så ber han om ursäkt när man skäller på han genom att säga "Sorry". Han säger "Sorry" så ofta, har han blivit känd som "Gee Sorry".
Ändå kan ingen vara arg på honom länge för han har så charmig personlighet.

 

 

Följ oss på Instagram

Vi på Sonny Angel Scandinavia älskar bilder tagna av alla fans!
Tagga dina Sonny Angels på Instagram med hashtagen #sonnyangelscandinavia.
Följ oss @sonnyangelscandinavia

Du kan även delta i Sonny Angels officiella fototävling. Ibland publiceras foton tagna av fans i Sonny Angels officiella kalender som kommer ut varje år. Läs mer på www.sonnyangel.com.